Duallayer -::- Barış 'n Türker ' s Area !
Anasayfa | Kayıt | Giriş Hoşgeldiniz Guest | RSS
[ Yeni mesaj · Üyeler · Forum kuralları ! · Arama · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Araçlar » Modifiye » Modifiye nedir?
Modifiye nedir?
sezginDate: Pazartesi, 2010-08-09, 4:51 PM | Message # 1
Ne ? Biri Araba Mı Dedi
Group: Adminler
Messages: 15
Reputation: 1
Status: ÇevirimDIŞI
İngilizce “Modified ve Tuning” kavramının Türkçe karşılığı olan “Modifiye”, değiştirmek, kişiselleştirmek, ayarlamak anlamlarına gelmektedir. Teknik olarak ise herhangi bir şeyin üzerinde yapılan değişikliktir. Yani bir anlamda orjinalliğini bozmaktadır. Bu kavram günümüzde genellikle motorlu araçlarda kullanılmakta ve bu konuda her geçen gün yeni yeni fikirler türemektedir.

Günümüz Türkiye’sinde modifiye denildiğinde aklımızda iki çeşit modifiye canlanır. Birincisi aracın dış görünüşünde yapılan değişiklikler, ikincisi de aracın motorunda yapılan değişikliklerdir. En yaygın olanı ise tabiki dış değişikliktir çünkü az maliyetle çok fazla değişiklik yapılabilir ve iyi bir estetik görünüm sağlanabilir. Motor üzerinde yapılan değişiklikler ise genellikle hız, güç ve yarış severlerin tercih ettiği modifiye şeklidir. Haliyle maliyeti de biraz yüksek olabilir.

Bir aracı modifiye etmek zaman ve sabır isteyen bir uğraştır. Çünkü aracın modifiyesi sırasında yapılan küçük yanlışlar büyük kazalar meydana getirebilmektedir. Bu nedenle modifiyenin her aşamasında daha fazla itina gösterilmelidir. Diyelim ki aracınızın motorunu modifiye ettiniz ve beygir gücünü 140 beygirden 190 beygire çıkarmayı başardınız. Burada iş yalnızca motorun gücünü artırmakla kalmıyor. Yani eğer motorda bir güç artışı sağlamışsanız aracın güvenliğine bağlı olarak diğer ekipmanlarıda kontrol etmeniz gerekiyor. Çünkü otomobil üreticileri aracın fren balatalarını, fren disklerini ve en önemlisi lastikleri üretmiş olduğu aracın motor gücüne bağlı olarak milimetrik olarak hesaplamaktadır. Siz motor gücünü artırıp frenlere ve lastiklere dikkat etmezseniz güvenli bir sürüş sağlayamazsınız. Bu nedenle motor gücü artırılan araçlara genellikle performans lastikleri uygulanır ki yol tutuşu ve frenaj iyi olsun.

Kısaca performans ve görünüm için yapılan değişiklerin bütünü.

 
MytolociaDate: Pazartesi, 2010-08-09, 5:12 PM | Message # 2
Generalissimo
Group: Adminler
Messages: 54
Reputation: 0
Status: ÇevirimDIŞI
Quote
İngilizce “Modified ve Tuning” kavramının Türkçe karşılığı olan “Modifiye”, değiştirmek, kişiselleştirmek, ayarlamak anlamlarına gelmektedir

Bu Kısma Koptum . lol

 
Forum » Araçlar » Modifiye » Modifiye nedir?
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Reklam Alanı
Aşağıdaki Reklamlara Günde BİR kez tıklayarak bize destek olabilirsiniz.


Hosted by uCoz