Duallayer -::- Barış 'n Türker ' s Area !
Anasayfa | Kayıt | Giriş Hoşgeldiniz Guest | RSS
Site menu
Sitede Ara
Main » 2010 » Ağustos » 7 » Metalci Nefreti
10:19 PM
Metalci Nefreti

Dün Habertürk kanalında bir program gördüm. İki kişi karşılıklı oturmuş reyting uğruna bir insan topluluğunu küçümsüyorlardı yine. Bildikleri konular olsa bir bilgi sahibi olsalar tamam hadi kabul edelim ama... Cahil oldukları ve derin diyebileceğimiz bir konuda çok ağır hakaret ettiler .Büyük ve uluslarası bir topluluğa; Metal severlere...

Dediğim gibi oturmuşlar bu ikisi karşılıklı. Bir kadın bir erkek. Arada kısa görüntüler giriyor ama Metallica diyorlar Iron Maiden gösteriyorlar falan o derece saçma. Anlatıyorlar da anlatıyorlar. İşte Metal müziğin şurası iğrenç burası iğrenç eğleniyorlar. Cevap veren de yok ya. Salla gitsin. Zaten çocuğunun metal dinlediğini görüp kızan kitle de hazır. Anlat doldur çocukların analarını, babalarını. Bir de sen vur zaten gelen vursun giden vursun siyah giyen çocuklara. Bilinçliler yemedi ama(bunlar bizimkiler biggrin ).

İlk herşeyi bilimsel incelemeye başladılar. Belli ortamda bir Wiki kokusu var, yayına çıkılmadan 10 dakika öncesinde usulen girlip bakılmış, metal müzik türleri incelenmiş, hatta inandırıcı olması için And Justice For All albümünün ismi bile ezberlenmiş. O kadar sövüyoruz ama bu mahluklar savaş karşıtı şarkı da yapmış demek, kavga dövüş olmasın diye karşı grubun nefretini bir nebze olsun azaltabilmek amaçlanmış. Ama o kadar kabiliyetsiz ki One şarkısının ismini yanlış söylüyordu. Ne dediğini hatırlamıyorum ama çok komikti.

'Bu müziğin neresi güzel bir türlü anlayamadım, anlamaya çalıştım ama anlamadım ' dedi gazeteci abla. Sen müzik türlerini anlamaya çalıştığını söyleyerek cahil olduğunu bir kez daha gösterdin ablacığım zaten. Müzik anlaşılabilen bir hadise olsaydı zaten en büyük müzik dehaları özel olmazdı. Müziğin kaynağı anlaşılamama, hatta kendini anlamama bu yüzden kendini notalar ve şarkı sözleri ile ifade edebilme çabasıdır. Bu her tür sanat için de geçerli tabi ki.

Sonra herşeyi Türkiye açısından değerlendirmeye başladılar. Sanki siyaset programlarında Türkiye dışında bir isim söylenmiyor gibi. 'Peki bu olaya İran ve Amerika'nın tepkisi ne olur?' sorusunu belki her programda söylüyordunuz ya abilerim ablalarım. Bu konuyu da geniş değerlendirsenize. Ülkemizin bulunduğu bölgede en serbest ortam burada. Ülkemiz ve milletimiz hoşgörüsüyle tanınıyor. Bir kısım her sıkıştığında Mevlana'dan alıntı yapar hatta:'Ne olursan ol gel' . Bu yüzden ' protest ' tavrı olan her aktiviteye çevre ülkelerden insanlar akın ediyor. Bu konserler ve diğer başka bir sürü buna benzer aktiviteler Türkiye'de yapılmazsa çevremizdeki ülkelerden birçok insan da mahrum kalacak.

Ama siz böyle konuşmaya devam ettikçe merak etmeyin yakında kimse gelmez ülkemize de. Siz  'Hayırlı İnsan' kültürünü yerleştirmeye çalıştıkça, memleketin her tarafını tek tip hale getirmeye, milli kültür diye diye bizi İran'a , Malezya'ya benzettikçe siyah giyen çocuklar bile bıkacak sizden. Milli Kültür yalnızca din değildir. Milli kültür bu topraklardan geçen herşeydir.  3 gün konser oldu sabahtan akşama bir tane olay çıkmadı ondan çekemiyorsunuz, kulp takmaya çalışıyorsunuz belli. Çok bozuldum çoook...

Views: 767 | Added by: turkerdolapci | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]
Giriş Formu
Giriş Arşivi
Güncel Katılımsız Programlar
Opera 10.60 FINAL TR
Internet Tarayıcısı/Browser.
Firefox 3.6.8 Sade
Internet Tarayıcısı/Browser.
Chrome 6.0.472.22
Internet Tarayıcısı/Browser.
WLMessenger 2009
Windows Live Messenger.
.Net Framework AIO 32 Bit
.Net FrameWork Platformu
Direct-X Haziran 2010
Görüntü Performans Aracı
Java 6 Update 20
İnternet için Java Platformu.
Adv. SystemCare Pro 3.6.1.715
Optimizasyon Programı
Winrar 3.93 Final Tr + Tema
Arşiv Yöneticisi
JDownloader 0.9.580
İndirme Yöneticisi
IDManager 6.01 TR
İndirme Yöneticisi
Office 2010 TR
Microsoft Office
Aimp Mega Pack 2.61.570
Mp3 Player
Winamp Pro 5.581 Build 2985
Mp3 Player
Youtube Jacker 7
Youtube'a giriş programı
Flash Paketi
Flash Player Paketi
GOM Player 2.1.26.5021
Media Player
K-Lite Mega Pack 6.2.6
Codec Pack
Nero 9.4.26.0 Lite Türkçe
Yakma Programı
LimeWire Turbo 5.5.13
Mp3 İndirme Programı
Foxit Reader Foxit Reader 4.1.0 TR
.Pdf Okuma Programı
TeamViewer 5.0.8703 TR
Uzak Masaüstü Programı
İstatistikler

Toplam Online Kişi: 1
Ziyaretçiler: 1
Kullanıcılar: 0
Reklam Alanı
Aşağıdaki Reklamlara Günde BİR kez tıklayarak bize destek olabilirsiniz.